2011. március 30., szerda

Herman Ottó: A magyar halászat könyve - Jelenlegi ára: 3 660 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A magyar halászat könyveA könyv listaára: 3980 Ft. Leírás:
Az eredetileg 1887-88-ban megjelent monográfia a magyar tárgyi néprajz, anyagikultúra-kutatás első és azonnal példamutatóan nagyszabású teljesítménye. A történeti források adatait és a halászoktól szerzett információkat rendszerező és értelmező szintézis a halászatot a magyarok által már a honfoglalás előtt is űzött ősfoglalkozásnak tekinti, melynek eszköz- és szóhasználata a nép írott forrásokból nem megismerhető őstörténetét világíthatja meg. A szerző természettudományos képzettsége pozitivista eszközeivel leírta, lerajzolta, csoportosította, tipizálta az általa megfigyelt tárgyakat és a fogási módokat. Az első kötet a 19. századi tárgyakat a régészeti adatokkal összevetve bizonyítja azok ősi voltát, majd a fogási technikák szerint rendszerezve írja le a halászéletet. A népi kultúrák fejlődését evolucionista módon szemlélő Herman szerint a halászati mesterségek sajátos módjait eredetileg a a halak viselkedésének megfigyelése alakította ki. Ő maga munkája második kötetében írja le részletesen a halak biológiáját, és ismerteti a Kárpát-medencében élő halfajokat. Herman, akit eredetileg nyelvészeti kutatásai vezették el a halászat témájához, könyve utolsó részében a magyar népies halászat mesterszótárát állítja össze, amelyben a halászathoz kapcsolódó szakkifejezések mellett a magyar nép és az itt élő szlávok, németek, románok által használt halneveket (csak magyarul négyszázhatvan különböző elnevezést) is összegyűjtötte és fajok szerint csoportosította. A korszakos szakmunka annak idején a finnugrista kutatók munkájának adott nagy lendületet, és sokban hozzájárult, a később sokszor kárhoztatott halszagú atyafiság tudományos megalapozásához. A fekete-fehér rajzokkal illusztrált könyv reprint kiadására a kilencvenes évek után (Székesfehérvár, Aréna, 1991) második alkalommal kerül sor. ISBN: 978-963-8342-69-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 660 Ft

Az aukció vége: 2011-04-03 09:48
. Herman Ottó: A magyar halászat könyve - Jelenlegi ára: 3 660 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése