2011. augusztus 30., kedd

Herman Ottó : A magyar nép arca és jellem - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A magyar nép arca és jellemeA könyv listaára: 2100 Ft. Leírás:
1900-ban a párizsi világkiállításra szánt tájékoztató anyagként a Nemzeti Múzeum egy kiadványt jelentetett meg Magyar típusok címmel. Nem kis mértékben az ott bemutatott, Herman Ottó szerint hiteltelen karakterek is közrejátszottak abban, hogy a néprajztudós a magyar nép jellegzetes karakterjegyeit megrajzoló tanulmányát elkészítse. Antropológiai, régészeti és történelmi megfontolások után arra a meggyőződésre jutott, hogy csak szomatikus jegyek alapján lehetetlen egy nép fizikális megjelenését megrajzolni. A szomatikus faji leszármaztatás... egymásutánját biztosan megállapítani nem lehet - írja, a népek keveredése ugyanis szinte lehetetlen helyzetbe hozza a kutatót, amikor tiszta típusokat keres. Meghatározóbb az arc karakterének kialakulására a psziché, amelyre a történelem és az adott természeti környezet amelyek között a nemzetek éltek és élnek, rájuk nyomták bizonyos egységesítő bélyegüket. A különböző viszonylag zárt - közösségben élő csoportok - ilyenek Révkomárom, Hortobágy, Balaton-mellék, Szeged népe - közös jegyét a szem formájában, a tekintet azonosságában találja meg, amely nyugodt, határozott és önérzetes. A tanulmány summázata is az, Hogy kimutattam a szem kifejezésében a magyar jegyet, amely az egész típus lényét kisugározza. A kötet második tanulmánya A magyar nép jellemének hasonló elvek szerinti leírását tartalmazza. A nemzetkarakterológia nehézségeit átlátva, Herman Ottó bölcsességét fejezi ki a kötet utolsó mondata: lejárt az ideje annak, hogy a módszer fölött tusakodjunk, itt a megmentésről van szó, ha nem késő - mert ez is meglehet, pedig ekkor még messze voltunk a huszadik század magyarságra mért csapásaitól... A rajzokkal, fényképekkel illusztrált, függelékkel záruló kötet - néprajzi gyűjtemények fontos darabja, de széles olvasói érdeklődésre is számíthat. ISBN: 978-615-5144-00-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 720 Ft

Az aukció vége: 2011-09-01 22:19
. Herman Ottó : A magyar nép arca és jellem - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése